Yrityslaina uudelle yritykselle kivuttomasti

Kun uusi yritys hakee yrityslainaa, on erityisen tärkeää noudattaa muutamia keskeisiä vaiheita, jotta lainaprosessi olisi mahdollisimman helppo ja myös koroiltaan sopiva.

Vaikka kaikki olisi suunniteltu valmiiksi, niin aina jotain voi unohtua – jopa ihan sarjayrittäjäkonkarilta.

Lainasummat:1000 - 350.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:4 - 20%

 • Suomen suosituin yrityslaina (2023-2024)
 • Ei reaalivakuuksia, helppo ja nopea
 • Räätälöidyt ratkaisut ja myös luottokortti

Lainasummat:5000 - 3 000 000 €

Laina-aika:1 - 60 kk

Korko:Tapauskohtainen

 • Monia tarjouksia yhdellä hakemuksella
 • Yrityslainat, laskurahoitus ja kiinteistölainat
 • Tarjoukset jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 - 1 500 000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:5-20%

 • Kilpailuttaa yrityslainat ilmaiseksi
 • Yhteistyössä yli 10 pankkia
 • Ilmainen yritysrahoituksen kilpailuttaja

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:1 - 18 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Tietoturva pankin tasolla
 • Viimeisen päälle varmistettu tietoturva
 • Avausmaksuton yritysluotto

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:5%

 • Vakuudeton
 • Vaatii henkilötakaajan lainalle
 • Suomen suosituin yritysluotto

Lainasummat:5000 – 2 000 000 €

Laina-aika:6 - 48 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Huipputeknologiaa
 • Korkeakoulutettuja laina-asiantuntijoitaI
 • llman vakuuksia

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:6%

 • Lainaa joka tyypin yritykselle
 • Ei vakuuksia
 • Vaatimukset eivät ole liian tiukat

Lainasummat: 2000 - 10 000 €

Laina-aika:6 - 24 kk

Korko:15,30 %

 • Yhteistyö Euroopan sijoitusrahaston kanssa (EIF)
 • Todelliset vuosikulut selkeästi esitetty
 • EIF takaus lainoille

Lainasummat:1000 – 350.000 €

Laina-aika:6 - 18 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Luottopäätös jopa tunnissa
 • Et tarvitse reaalivakuuksia
 • Maksat vain, kun käytät limiittiä

Lainasummat:2000 – 20.000 €

Laina-aika:Sovittavissa

Korko:5 %

 • Ei reaalivakuuksia
 • Ei perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota
 • Voit tehdä nostoja silloin kun tarvitset lisärahoitusta.

Lainasummat:1000 - 300 000 €

Laina-aika:1 - 36 kk

Korko:Tapauskohtainen

 • Hakemuksen täyttäminen vie vain 5 minuuttia
 • Ottavat yhteyttä saman pankkipäivän aikana
 • Saat rahat yrityksesi tilille jopa saman päivän aikana

Lainasummat:2000 - 250.000 €

Laina-aika:Sovittavissa

Korko:Tapauskohtainen

 • kuukausilyhenteinen annuiteettilaina
 • Yhdistää kalliitlainat yhdeksi matalamman koron yrityslainaksi
 • Ei reaalivakuuksia

Tässä on muutamia arvokkaita vinkkejä uusille yrittäjille:

 1. Liiketoimintasuunnitelma: Laadi kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää yrityksen vision, markkinatutkimuksen, kilpailuedun, tuotteet tai palvelut, markkinointi- ja myyntistrategian sekä taloudelliset ennusteet. Tämä auttaa pankkia tai lainanantajaa ymmärtämään yrityksesi tulevaisuuden näkymät.
 2. Taloudellinen analyysi: Tee perusteellinen taloudellinen analyysi, jossa keskitytään yrityksesi taloudelliseen terveyteen ja kannattavuuteen. Tämä sisältää liiketoiminnan tulot, kulut, taseen, rahavirrat ja mahdolliset tulevat sijoitukset. Lainanantaja haluaa varmistua siitä, että yritykselläsi on kyky maksaa laina takaisin.
 3. Luottoluokitus: Varmista, että yrityksesi luottoluokitus on kunnossa. Tarkista luottotietosi ja varmista, että maksut ovat ajoissa. Jos yritykselläsi ei ole luottoluokitusta tai se on heikko, harkitse henkilökohtaisten takuiden tarjoamista tai muita vaihtoehtoja, jotka auttavat vakuuttamaan lainanantajan.
 4. Lainanantajan valinta: Tutki eri lainanantajien vaihtoehtoja ja vertaile niiden tarjoamia lainaehtoja, korkoja ja maksuehtoja. Pankit, luottolaitokset, valtion tukiohjelmat ja jopa verkkopohjaiset lainanantajat voivat olla vaihtoehtoja. Valitse luotettava ja sopiva lainanantaja yrityksesi tarpeisiin.
 5. Hakemusprosessi: Tee huolellinen ja täydellinen lainahakemus. Liitä mukaan kaikki tarvittavat liitteet, kuten liiketoimintasuunnitelma, taloudelliset raportit, veroilmoitukset, taseet ja yrityksen rekisteröintitiedot. Noudata kaikkia lainanantajan vaatimia ohjeita ja täytä tarvittavat lomakkeet huolellisesti.
 6. Ammattimainen asenne: Ole valmis vastaamaan kysymyksiin ja tarjoamaan lisätietoja lainanantajalle. Pidä ammattimainen asenne ja valmistaudu perustelemaan lainan tarve ja miten se auttaa yritystäsi kasvamaan ja menestymään.
 7. Neuvottele ja vertaa: Jos saat useita lainatarjouksia, vertaile niitä huolellisesti. Tarkastele lainan ehtoja, korkoja, takaisinmaksuaikaa ja muita mahdollisia kustannuksia. Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan pyri neuvottelemaan paremmat ehdot. Voit myös keskustella lainanantajan kanssa mahdollisista vakuuksista tai takauksista, jotka voisivat parantaa lainan hyväksymismahdollisuuksia tai alentaa korkotasoa.
 8. Esitä vakuuttava tapaus: Lainanantajat haluavat nähdä, että yrityksesi on luotettava ja kannattava. Esitä vakuuttava tapaus lainan käyttötarkoituksesta ja selitä, miten se auttaa yritystäsi kasvamaan, laajentumaan tai parantamaan kannattavuutta. Tarjoa vakuuttavia lukuja ja todisteita, joiden perusteella lainanantaja voi luottaa siihen, että lainan takaisinmaksu on mahdollista.
 9. Valmistaudu lisädokumentteihin: Lainanantaja voi pyytää lisätietoja tai dokumentteja hakemusprosessin aikana. Ole valmis toimittamaan nämä tiedot nopeasti ja täydellisesti. Tämä voi sisältää esimerkiksi viimeisimmät tilinpäätökset, palkkalistat tai muut liiketoimintaasi liittyvät tiedot. Nopea ja täsmällinen vastaus auttaa pitämään lainaprosessin sujuvana.
 10. Rakenna hyvät suhteet lainanantajaan: Älä unohda rakentaa hyviä suhteita lainanantajaan. Ystävällinen ja ammattimainen vuorovaikutus voi auttaa luomaan luottamusta ja helpottamaan lainan hyväksymistä. Pidä säännöllisesti yhteyttä lainanantajaan ja tiedota heitä yrityksesi kehityksestä. Hyvä suhde voi myös avata ovia tuleviin lainatarpeisiin.

Muista myös lukea artikkelimme yrityslainoista toiminimiyrittäjälle, mikäli aiot aloittaa liiketoimintasi henkilöyhtiönä.

Tässä kelvollinen video, jossa kerrotaan miten kannattavuuslaskelma tulisi tehdä hakemusta varten:

On tärkeää muistaa, että jokainen lainanantaja voi asettaa omat vaatimuksensa ja prosessinsa lainan myöntämiselle.

On suositeltavaa tutkia tarkasti kunkin lainanantajan vaatimukset ja ohjeistukset, jotta voit valmistautua hakuprosessiin asianmukaisesti.

Ammattimainen lähestymistapa, huolellinen valmistautuminen ja rehellinen tiedonanto auttavat uutta yritystä saamaan parhaat mahdolliset mahdollisuudet saada yrityslainaa.

Mitä uuden yrityksen tulisi ottaa huomioon valitessaan yrityslainan antajaa?

Kun uusi yritys valitsee yrityslainan antajaa, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Tässä on joitakin näkökohtia, joita uuden yrityksen tulisi harkita:

 1. Lainanantajan maine ja luotettavuus: Tutki lainanantajan mainetta ja luotettavuutta. Selvitä, kuinka kauan he ovat toimineet markkinoilla ja millaisia kokemuksia muilla yrityksillä on ollut heidän kanssaan. Voit myös tarkistaa online-arvosteluja ja saada suosituksia muilta yrittäjiltä.
 2. Rahoitusvaihtoehdot ja lainaehtojen joustavuus: Vertaile eri lainanantajien tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja. Katso, millaisia lainaehtoja he tarjoavat, kuten korkotasoa, takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia lisäkustannuksia. Etsi lainanantajia, jotka tarjoavat joustavia vaihtoehtoja, jotka sopivat yrityksesi tarpeisiin.
 3. Korkotaso: Kiinnitä huomiota yrityslainan korkotasoon, joka lainanantaja tarjoaa. Korkea korko voi lisätä lainan takaisinmaksukustannuksia ja vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Vertaile eri lainanantajien korkoja ja neuvottele paremmista ehdoista, jos mahdollista.
 4. Asiakaspalvelu ja tuki: Tutki, millaista asiakaspalvelua ja tukea lainanantaja tarjoaa. On tärkeää valita lainanantaja, joka on helposti tavoitettavissa ja joka tarjoaa tarvittavaa apua ja neuvontaa lainahakuprosessin aikana. Hyvä asiakaspalvelu voi helpottaa yhteistyötä ja mahdollisten ongelmien ratkaisua.
 5. Erityistarpeet ja -vaatimukset: Jokainen yritys on erilainen, joten varmista, että lainanantaja pystyy vastaamaan erityistarpeisiisi ja -vaatimuksiisi. Jos tarvitset esimerkiksi erityisiä vakuuksia tai takuita, varmista, että lainanantaja on valmis tarjoamaan niitä. Tarkista myös, onko lainanantaja erikoistunut toimialallesi tai tarjoaako he erityisiä ohjelmia uusille yrityksille.
 6. Kustannukset ja palkkiot: Selvitä kaikki mahdolliset kustannukset ja palkkiot, jotka liittyvät lainaan. Näihin voi kuulua esimerkiksi lainan avausmaksu, hallinnointipalkkiot tai ennenaikaisen takaisinmaksun maksut. Laske huolellisesti kaikki kustannukset ja vertaa eri lainanantajien tarjouksia kokonaiskustannusten selvittämiseksi.
 7. Lainanantajan ymmärrys ja kokemus toimialastasi: On hyödyllistä valita lainanantaja, jolla on kokemusta ja ymmärrystä yrityksesi toimialasta. Heidän tuntemuksensa toimialasta voi auttaa heitä paremmin arvioimaan yrityksesi riskiprofiilia ja rahoitusmahdollisuuksia. He voivat myös tarjota arvokasta neuvontaa ja tukea liiketoiminnan kehittämisessä.
 8. Mahdollisuus kasvattaa lainasuhdetta tulevaisuudessa: Uuden yrityksen kannalta on tärkeää harkita lainanantajan joustavuutta ja mahdollisuutta kasvattaa lainasuhdetta tulevaisuudessa. Voit tarvita lisärahoitusta laajentumis- tai kehityshankkeisiin, joten on hyödyllistä valita lainanantaja, joka voi tarjota lisää pääomaa tarpeidesi kasvaessa.
 9. Lainaprosessin nopeus ja tehokkuus: Uudella yrityksellä voi olla kiireellinen tarve rahoitukselle, joten on tärkeää valita lainanantaja, joka pystyy tarjoamaan nopean ja tehokkaan lainaprosessin. Selvitä, kuinka kauan lainanantaja yleensä kestää käsitellä lainahakemus ja antaa päätös. Nopea lainaprosessi voi auttaa sinua saamaan tarvitsemasi rahoituksen nopeasti.
 10. Lainanantajan arvot ja kulttuuri: Vaikka tämä saattaa tuntua epäsuoralta tekijältä, on tärkeää valita lainanantaja, jonka arvot ja kulttuuri sopivat yrityksesi arvoihin. Yhteensopivuus voi edistää parempaa yhteistyötä ja pitkäaikaista suhdetta lainanantajan kanssa.

Yrityslainan valitseminen on merkittävä päätös, joka voi vaikuttaa yrityksesi taloudelliseen tilanteeseen pitkällä aikavälillä.

vaihtoehdot lainoilleTutki tarkasti eri vaihtoehtoja, keskustele lainanantajien kanssa ja harkitse ammattimaista talousneuvontaa tarvittaessa. Ja muista, että vakuudeton yrityslaina ei yleensä vaikuta korkoon, eritysesti kun, yrityksen liiketoimintasuunnitelma on kunnossa.

Tavoittele sellaista lainanantajaa, joka tarjoaa parhaiten tarpeisiisi sopivan rahoituksen ja jolla on vahva tuki uuden yrityksen kasvulle ja menestykselle.

 

Mitä aloittavan yrityksen tulisi ottaa huomioon kirjoittaessaan liiketoimintasuunnitelmaa yrityslainahakemusta varten?

Kun aloittava yritys kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmaa yrityslainahakemusta varten, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat näkökohdat:

 1. Selkeä ja tiivis esitys: Liiketoimintasuunnitelman tulisi olla selkeä ja tiivis esitys yrityksen liiketoiminnasta. Se tulisi sisältää tiivistetyn yleiskuvan yrityksestä, sen vision ja tavoitteet, sekä lyhyen kuvauksen tuotteista tai palveluista.
 2. Markkinatutkimus: Liiketoimintasuunnitelmaan tulisi sisällyttää perusteellinen markkinatutkimus. Tämä sisältää kilpailija-analyysin, kohderyhmän ja asiakassegmenttien määrittelyn, sekä markkinoiden kokoa ja potentiaalia koskevat tiedot. Tämä osoittaa lainanantajalle, että yritys ymmärtää markkinatilanteen ja pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.
 3. Tuotteiden tai palveluiden esittely: Esittele liiketoimintasuunnitelmassa selkeästi yrityksen tarjoamat tuotteet tai palvelut. Kerro, miksi ne ovat kilpailukykyisiä, miten ne erottuvat kilpailijoista, ja millainen lisäarvo ne tuovat asiakkaille. Kuvaa myös tuotekehityssuunnitelmaa ja mahdollisia tulevia laajentumismahdollisuuksia.
 4. Markkinointi- ja myyntistrategia: Selvitä, miten yritys aikoo markkinoida ja myydä tuotteitaan tai palveluitaan. Kuvaa markkinointikanavat, mainoskampanjat, verkkosivustot, sosiaalisen median strategiat ja muut markkinointitoimenpiteet. Anna myös ennusteita myynnistä ja tuloksesta sekä perustele, miten yritys pystyy saavuttamaan asetetut myyntitavoitteet.
 5. Taloudelliset ennusteet: Liitä liiketoimintasuunnitelmaan taloudelliset ennusteet, kuten tuloslaskelma, tase ja rahavirtaennuste. Näissä ennusteissa tulisi olla realistiset luvut liikevaihdosta, kulurakenteesta ja kannattavuudesta. Osoita, että yrityksellä on kyky maksaa takaisin laina ja tuottaa riittävää tuottoa sijoitetulle pääomalle.
 6. Riskienhallinta: Keskustele liiketoimintasuunnitelmassa myös yrityksen tunnistamista riskeistä ja niiden hallinnasta. Kerro, miten yritys aikoo selviytyä mahdollisista riskeistä, kuten markkinoiden muutoksista, kilpailusta, lainsäädännöllisistä riskeistä tai taloudellisesta haasteista.
 7. Rahantarve ja lainan käyttötarkoitus: Määrittele selkeästi liiketoimintasuunnitelmassa yrityksen rahantarve ja kuinka lainaa aiotaan käyttää. Selvitä, mihin tarkoitukseen rahoitusta tarvitaan, kuten investointeihin, käyttöpääomaan, laajentumiseen tai markkinointitoimenpiteisiin. Lainanantaja haluaa ymmärtää, miten rahoitus auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa ja edistämään kasvua.
 8. Takaisinmaksusuunnitelma: Esitä liiketoimintasuunnitelmassa realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Kuvaa, miten yritys aikoo generoida riittävää kassavirtaa lainan takaisinmaksuun. Tämä voi sisältää ennusteita tulevista tuloista, kannattavuudesta ja rahoituslähteistä. Selvitä myös, miten lainan takaisinmaksuaikataulu on suunniteltu ja millaisia maksuehtoja yritys pystyy tarjoamaan.
 9. Henkilökohtaiset takuut ja vakuudet: Yrityslainan hakemisessa voi olla tarpeen harkita henkilökohtaisten takuiden tai vakuuksien antamista. Näihin voi kuulua esimerkiksi yrityksen omistajien henkilötakaukset tai yrityksen omaisuuden vakuudet. Selvitä liiketoimintasuunnitelmassa, millaisia takuita tai vakuuksia yritys pystyy tarjoamaan, mikä voi lisätä lainanantajan luottamusta lainan takaisinmaksukykyyn.
 10. Realistinen ja uskottava lähestymistapa: Liiketoimintasuunnitelman tulee olla realistinen ja uskottava. Vältä liiallista optimismin tai yliarvioitujen ennusteiden esittämistä. Lainanantaja arvostaa rehellistä ja järkevää lähestymistapaa, joka perustuu realistisiin laskelmiin ja hyvin perusteltuihin oletuksiin.

On tärkeää, että liiketoimintasuunnitelma on hyvin jäsennelty, selkeästi kirjoitettu ja helposti luettavissa.

Käytä grafiikkaa ja visuaalisia esityksiä, kun se on sopivaa, jotta lukija saa nopean yleiskuvan yrityksen suunnitelmasta.

Lisäksi liitä liiketoimintasuunnitelman liitteeksi kaikki tarvittavat dokumentit, kuten taloudelliset tiedot, sertifikaatit tai luvat, jotka voivat olla olennaisia lainahakemuksen arvioinnissa.