Yrityslaina toiminimelle tai toiminimiyrittäjälle

Edullista yrityslainaa toiminimiyrittäjälle 2024 vuonna suhteellisen hankalaa saada, mutta mikään mahdottomuus se ei suinkaan ole.

Yrityslainan saaminen toiminimiyrittäjälle voi olla – ja keskimäärin onkin – merkittävää.

Se on kuitenkin ensimmäinen kriittinen askel liiketoiminnan kasvun ja kehityksen tukemisessa. Mutta pakollinen sellainen startissa ja toiminimilainassa.

Lainasummat:1000 - 350.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:4 - 20%

 • Suomen suosituin yrityslaina (2023-2024)
 • Ei reaalivakuuksia, helppo ja nopea
 • Räätälöidyt ratkaisut ja myös luottokortti

Lainasummat:5000 - 3 000 000 €

Laina-aika:1 - 60 kk

Korko:Tapauskohtainen

 • Monia tarjouksia yhdellä hakemuksella
 • Yrityslainat, laskurahoitus ja kiinteistölainat
 • Tarjoukset jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 - 1 500 000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:5-20%

 • Kilpailuttaa yrityslainat ilmaiseksi
 • Yhteistyössä yli 10 pankkia
 • Ilmainen yritysrahoituksen kilpailuttaja

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:1 - 18 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Tietoturva pankin tasolla
 • Viimeisen päälle varmistettu tietoturva
 • Avausmaksuton yritysluotto

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:5%

 • Vakuudeton
 • Vaatii henkilötakaajan lainalle
 • Suomen suosituin yritysluotto

Lainasummat:5000 – 2 000 000 €

Laina-aika:6 - 48 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Huipputeknologiaa
 • Korkeakoulutettuja laina-asiantuntijoitaI
 • llman vakuuksia

Lainasummat:1000 - 100.000 €

Laina-aika:12 - 48 kk

Korko:6%

 • Lainaa joka tyypin yritykselle
 • Ei vakuuksia
 • Vaatimukset eivät ole liian tiukat

Lainasummat: 2000 - 10 000 €

Laina-aika:6 - 24 kk

Korko:15,30 %

 • Yhteistyö Euroopan sijoitusrahaston kanssa (EIF)
 • Todelliset vuosikulut selkeästi esitetty
 • EIF takaus lainoille

Lainasummat:1000 – 350.000 €

Laina-aika:6 - 18 kk

Korko:Ennalta sovittu

 • Luottopäätös jopa tunnissa
 • Et tarvitse reaalivakuuksia
 • Maksat vain, kun käytät limiittiä

Lainasummat:2000 – 20.000 €

Laina-aika:Sovittavissa

Korko:5 %

 • Ei reaalivakuuksia
 • Ei perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota
 • Voit tehdä nostoja silloin kun tarvitset lisärahoitusta.

Lainasummat:1000 - 300 000 €

Laina-aika:1 - 36 kk

Korko:Tapauskohtainen

 • Hakemuksen täyttäminen vie vain 5 minuuttia
 • Ottavat yhteyttä saman pankkipäivän aikana
 • Saat rahat yrityksesi tilille jopa saman päivän aikana

Lainasummat:2000 - 250.000 €

Laina-aika:Sovittavissa

Korko:Tapauskohtainen

 • kuukausilyhenteinen annuiteettilaina
 • Yhdistää kalliitlainat yhdeksi matalamman koron yrityslainaksi
 • Ei reaalivakuuksia

Toiminimiyrittäjät kohtaavat kuitenkin erityisiä haasteita lainan hakemisessa, kuten vakuuksien puuttuminen ja henkilökohtainen vastuu.

Tämä artikkeli käsittelee tärkeitä näkökohtia ja suosituksia, joiden avulla toiminimiyrittäjä voi valmistautua ja onnistua yrityslainan hakemisessa. Lue eteenpäin saadaksesi hyödyllisiä neuvoja ja tietoa toiminimiyrittäjälle suunnatusta yrityslainaprosessista.

Muista myös lukea aloittavan yrityksen yrityslainoista mikäli olet vasta aloittanut yritystoiminnan, tai vasta suunnittelet sitä.

30 asiaa, jotka toiminimiyrittäjän tulisi ottaa huomioon hakiessaan yrityslainaa vuonna 2024

Toiminimiyrittäjän hakiessa yrityslainaa on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja.

Toiminimiyrittäjän tulisi ottaa huomioon nämä:

 1. Luottokelpoisuus: Lainanantajat arvioivat yrittäjän luottokelpoisuutta lainapäätöstä tehdessään. Tämä tarkoittaa, että toiminimiyrittäjän tulee huolehtia yrityksen taloudellisesta vakauden ja luottokelpoisuuden ylläpitämisestä. Tämä voi sisältää hyvän maksuhistorian ylläpitämisen, alhaisen velkaantuneisuuden ja positiivisen tuloksen saavuttamisen.
 2. Liiketoimintasuunnitelma: Monet lainanantajat haluavat nähdä selkeän liiketoimintasuunnitelman, joka kertoo yrityksen toiminnan ja taloudellisen tilanteen. Suunnitelma voi sisältää tiedot yrityksen tavoitteista, markkina-analyysistä, kilpailijoista, tuotteista tai palveluista, myyntistrategiasta ja taloudellisista ennusteista.
 3. Lainan tarkoitus: Lainanantajat haluavat yleensä tietää, mihin lainaa käytetään. Toiminimiyrittäjän tulee olla valmis selittämään, miten lainasumma käytetään esimerkiksi liiketoiminnan kasvattamiseen, investointeihin, varaston hankintaan tai laajentumiseen.
 4. Vakuudet tai takaukset: Toiminimiyrittäjän tulisi selvittää, tarvitaanko lainaa varten vakuuksia tai takauksia. Vakuudettomat yrityslainat ovat yleensä vaihtoehto toiminimiyrittäjille, mutta vakuudellinen laina voi tarjota parempia ehtoja, kuten alhaisemman koron. Yrittäjän tulee arvioida, millainen vakuus tai takuu hänellä on mahdollisesti tarjota.
 5. Lainan määrä ja takaisinmaksuehdot: Toiminimiyrittäjän tulee arvioida tarkasti lainan tarvittava määrä ja sopiva takaisinmaksuaika. Liian suuri lainamäärä voi aiheuttaa liikaa taloudellista rasitetta yritykselle, kun taas liian lyhyt takaisinmaksuaika voi vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. On tärkeää löytää tasapaino yrityksen maksukyvyn ja lainan tarpeen välillä.
 6. Vertailu eri lainanantajien välillä: Toiminimiyrittäjän tulisi tutkia eri lainanantajia ja vertailla heidän tarjoamiaan lainoja ja niihin liittyviä ehtoja löytääkseen itselleen parhaiten sopivan korkokannan ja lainaehdot. Yrityslainalaskuri soveltuu tähän hommaan loistavasti.
 7. Lainaehtojen ja kustannusten tarkastelu: Toiminimiyrittäjän tulee kiinnittää huomiota lainaehtoihin ja kustannuksiin. Tärkeitä tekijöitä ovat esimerkiksi lainan korko, takaisinmaksuaika, kuukausierän suuruus, mahdolliset lisämaksut ja ennakkomaksujen salliminen. On suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia lainaehtoja ja valita sellainen, joka tarjoaa edulliset ja joustavat ehdot.
 8. Lainanantajan maine ja luotettavuus: On tärkeää valita luotettava ja arvostettu lainanantaja. Tutki lainanantajan mainetta, asiakaspalautteita ja arvioita. Luotettava lainanantaja tarjoaa selkeitä ehtoja, reiluja käytäntöjä ja hyvää asiakaspalvelua. Varmista, että valitsemasi lainanantaja on lisensoitu ja säännelty toimija.
 9. Huolellinen dokumentaatio: Toiminimiyrittäjän tulee varmistaa, että hänellä on kaikki tarvittavat dokumentit ja tiedot lainahakemusta varten. Tämä voi sisältää yrityksen aikaisemmat tilinpäätökset, verotiedot, liiketoimintasuunnitelman, henkilökohtaisen taloustilanteen tiedot ja mahdolliset vakuudet tai takaukset. Huolellinen dokumentaatio nopeuttaa lainahakemuksen käsittelyä ja parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen päätös.
 10. Kattavan vertailun tekeminen: Vertailupalvelut kokoavat yhteen eri lainantarjoajien tarjoukset ja ehdot. Toiminimiyrittäjän tulisi hyödyntää näitä palveluita saadakseen kokonaiskuvan eri vaihtoehdoista. Vertailun avulla voi selvittää lainojen korkotason, takaisinmaksuehdot, laina-ajan ja muut tärkeät tiedot.
 11. Räätälöidyn tarpeiden mukaan: Vertailupalvelut mahdollistavat usein hakutulosten suodattamisen ja rajauksen. Toiminimiyrittäjä voi syöttää vertailupalveluun oman yrityksensä tarpeet ja kriteerit, jotta hakutulokset vastaavat paremmin omaa tilannetta. Esimerkiksi halutun lainasumman, takaisinmaksuajan ja lainan tyyppien määrittäminen auttaa löytämään sopivia vaihtoehtoja.
 12. Arvioida kustannuksia ja ehtoja: Vertailupalvelut tarjoavat usein laskureita ja työkaluja, joiden avulla voi arvioida lainan kustannuksia ja takaisinmaksuaikataulua. Toiminimiyrittäjän kannattaa hyödyntää näitä laskureita vertaillessaan eri vaihtoehtoja. Näin voi saada selkeän käsityksen siitä, kuinka eri lainantarjoajien ehdot vaikuttavat kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksuun.
 13. Lue käyttäjäkokemuksia ja arvioita: Vertailupalvelut voivat tarjota myös käyttäjäkokemuksia ja arvioita eri lainantarjoajista. Näiden arvioiden lukeminen antaa toiminimiyrittäjälle tietoa muiden käyttäjien kokemuksista ja auttaa tekemään päätöksiä luotettavuuden ja asiakaspalvelun perusteella.
 14. Huomioi palvelun luotettavuus ja tietoturva: Ennen vertailupalvelun käyttöä kannattaa varmistaa, että kyseinen palvelu on luotettava ja turvallinen. Tarkista, että palvelu käsittelee henkilötietoja asianmukaisesti ja noudattaa tietosuoja- ja tietoturvakäytäntöjä.
 15. Vertailupalveluiden käyttö: Vertailupalvelut kokoavat eri lainantarjoajien tiedot yhteen paikkaan, jolloin toiminimiyrittäjän ei tarvitse etsiä ja tutkia jokaista lainantarjoajaa erikseen. Vertailupalvelut säästävät aikaa ja vaivaa, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla yhdellä sivustolla.
  1. Saada paremman yleiskuvan markkinoista: Vertailupalvelut auttavat toiminimiyrittäjää saamaan paremman yleiskuvan markkinatilanteesta. Hän voi nähdä eri lainantarjoajien korkotasot, lainaehtojen erot ja muut tärkeät tiedot. Tämä auttaa tekemään informoituja päätöksiä lainan hakemisesta.
  2. Saada useita lainatarjouksia: Vertailupalveluiden avulla toiminimiyrittäjä voi saada useita lainatarjouksia eri lainantarjoajilta. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja valita paras vaihtoehto yrityksensä tarpeisiin. Useiden tarjousten vertailu auttaa myös neuvottelemaan paremmista ehdoista.
  3. Lisätä läpinäkyvyyttä: Vertailupalvelut tarjoavat usein selkeät tiedot eri lainantarjoajien kustannuksista, maksuehdoista ja muista lainaan liittyvistä seikoista. Tämä lisää läpinäkyvyyttä lainanhakuprosessissa ja auttaa toiminimiyrittäjää tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.
  4. Vertailu eri lainanantajien välillä: On suositeltavaa tutkia ja vertailla eri lainanantajia, niiden tarjoamia lainaehtoja, korkotasoa ja takaisinmaksuehtoja. Vertailu auttaa löytämään parhaiten omaan yritykseen sopivan ja edullisimman lainavaihtoehdon.
 16. Luottokelpoisuuden parantaminen: Toiminimiyrittäjän tulisi pyrkiä parantamaan yrityksen luottokelpoisuutta ennen lainahakemuksen tekemistä. Tämä voi sisältää muun muassa hyvän maksuhistorian ylläpitämisen, velkojen hallinnan ja taloudellisen vakauden osoittamisen.
 17. Ammattimainen neuvonanto: Yrittäjä voi hyödyntää ammattimaista neuvontaa ja apua lainan hakemisessa. Talous- ja rahoitusasiantuntijat voivat auttaa arvioimaan lainan tarvetta, vertailemaan eri vaihtoehtoja, laadittamaan liiketoimintasuunnitelmaa ja antamaan neuvoja lainahakemuksen tekemisessä.
 18. Harkittu lainan määrä: Toiminimiyrittäjän tulee arvioida tarkasti tarvitsemansa lainan määrä. Liian suuri lainasumma voi aiheuttaa taloudellista kuormitusta yritykselle, kun taas liian pieni laina ei välttämättä kattaa tarvittavia investointeja tai kasvun mahdollisuuksia. On tärkeää löytää tasapaino lainan tarpeen ja yrityksen maksukyvyn välillä.
 19. Selvitä eri rahoitusvaihtoehdot: Tutki erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, kuten perinteisiä pankkilainoja, rahoituslaitoksia ja vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja. Jokaisella vaihtoehdolla voi olla omat etunsa ja haittansa, joten selvitä, mikä sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin.
 20. Arvioi takaisinmaksukyky realistisesti: Tee huolellinen arvio yrityksesi kyvystä selviytyä lainan takaisinmaksusta. Analysoi liiketoimintasi tulot ja menot sekä tulevat kassavirrat. Näin voit varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa ilman suuria taloudellisia paineita.
 21. Pidä liiketoimintasi tiedot ajan tasalla: Ylläpidä tarkkaa kirjanpitoa yrityksesi taloudellisesta tilanteesta. Päivitä tilitiedot, tilinpäätökset ja verotiedot säännöllisesti. Tämä auttaa sinua tarjoamaan tarkkoja ja ajantasaisia tietoja lainahakemuksessa.
 22. Neuvottele lainaehtoja: Älä pelkää neuvotella lainaehtoja lainanantajan kanssa. Voit esimerkiksi pyytää alhaisempaa korkoa, pidempää takaisinmaksuaikaa tai joustavampia maksuehtoja. Joissakin tapauksissa lainanantajat voivat olla valmiita tekemään muutoksia ehtoihin saadakseen sinut asiakkaakseen.
 23. Lue sopimusehdot huolellisesti: Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista lue kaikki ehdot huolellisesti. Ymmärrä lainan korko, takaisinmaksuaikataulu, mahdolliset lisämaksut ja muut sopimuksen yksityiskohdat. Jos jokin asia tuntuu epäselvältä, pyydä selvennystä lainanantajalta ennen sitoutumista.
 24. Arvioi riskit: Tunne lainan hakemiseen liittyvät riskit ja mieti, miten voit hallita niitä. Esimerkiksi taloudellisen epävarmuuden aikana saattaa olla järkevää varautua lisäpuskurilla tai harkita eri vaihtoehtoja lainan tarpeen täyttämiseksi.
 25. Tutustu asiakaspalautteisiin: Lue muiden toiminimiyrittäjien ja asiakkaiden antamia palautteita eri lainanantajista. Lainanantajat voivat markkinoinnissaan sanoa sinulle mitä tahansa, mutta muut lainanottajat ovat rehellisiä.
 26. Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa: Keskustele muiden toiminimiyrittäjien kanssa ja kuuntele heidän kokemuksiaan yrityslainan hakemisesta. He voivat antaa arvokasta tietoa ja vinkkejä, joita voit hyödyntää oman lainahakemuksesi valmistelussa.
 27. Huolellinen budjetointi: Laadi tarkka budjetti, jossa otetaan huomioon kaikki yritystoimintaan liittyvät kulut ja tulosennusteet. Tämä auttaa sinua arvioimaan lainan tarpeen ja takaisinmaksukyvyn realistisesti.
 28. Tarkista piilotetut kustannukset: Lue lainaehtojen pieni präntti ja tarkista mahdolliset piilotetut kustannukset, kuten avausmaksut, hallinnointipalkkiot tai nostopalkkiot. Huomioi kaikki kulut ja arvioi, miten ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.
 29. Pidä henkilökohtainen talousjärjestys kunnossa: Yrityslainaa hakiessa myös henkilökohtaisella taloudella voi olla merkitystä. Pidä huolta omista raha-asioistasi, kuten luottotiedoista, veloista ja maksuhistoriasta. Tämä voi vaikuttaa lainanantajan arvioon luottokelpoisuudestasi ja siten lainapäätökseen.
 30. Jäitä hattuun: Aloita lainanhakuprosessiin liittyvät selvitykset ajoissa, jottet joudu tilanteeseen, jossa et ehdi kunnolla tutustumaan kaikkiin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja päädyn kiireen painostamana ottamaan lainan, joka tulee rajoittamaan yrityksesi kasvumahdollisuuksia.

Lainan hakeminen toiminimelle voi olla tärkeä askel liiketoiminnan kasvattamiseksi tai investointien rahoittamiseksi. Huolellinen valmistautuminen, vertailu eri lainanantajien välillä ja tarkka harkinta lainaehtojen suhteen auttavat toiminimiyrittäjää löytämään parhaiten tarpeisiinsa sopivan lainan.

Edullisen toiminimiyritysrahoituksen hakemisprosessi toiminimelle: Askeleet ja dokumentit

Lainan hakeminen toiminimelle voi sisältää useita vaiheita ja vaatii tiettyjä dokumentteja. Tässä on yleinen käsitys askeleista ja vaadittavista asiakirjoista:

 1. Valmistelu: Ennen lainan hakemista on tärkeää tehdä huolellista valmistelua ja arvioida yrityksen rahoitustarpeita. Määrittele tarkasti lainan käyttötarkoitus ja harkitse tarvittavan lainasumman määrää.
 2. Liiketoimintasuunnitelma: Laadi kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää yrityksen taustan, tavoitteet, markkinatutkimuksen, kilpailuedun, tuotteet tai palvelut, markkinointistrategian ja taloudelliset ennusteet. Tämä suunnitelma auttaa lainanantajaa ymmärtämään yrityksesi ja sen kannattavuuden.
 3. Taloudelliset asiakirjat: Kerää taloudellisia asiakirjoja, kuten tuloslaskelma, tase ja rahoitusennusteet. Nämä dokumentit osoittavat yrityksen taloudellisen tilanteen ja kyvyn maksaa takaisin laina.
 4. Verotiedot: Valmista verotiedot, kuten viimeisten vuosien veroilmoitukset ja tilinpäätösraportit. Nämä tiedot auttavat lainanantajaa arvioimaan yrityksen verotilannetta ja tulostasoa.
 5. Henkilökohtaiset asiakirjat: Toiminimen omistajan henkilökohtaiset asiakirjat voivat olla tarpeen. Näitä ovat esimerkiksi henkilökohtainen verotuspäätös, palkkalaskelmat, henkilökohtainen tuloslaskelma ja tase, sekä luottoraportit.
 6. Lainahakemus: Täytä lainahakemus, joka voi vaihdella lainanantajien välillä. Hakemuksessa sinun tulee antaa yksityiskohtaisia tietoja yrityksestäsi, liiketoimintasuunnitelmasta, rahoitustarpeesta ja takaisinmaksusuunnitelmasta.
 7. Lisäasiakirjat: Lainanantaja voi pyytää lisäasiakirjoja, kuten yrityksen rekisteröintiasiakirjat, liiketoimintaluvat, asiakirjat aiemmista lainoista ja veloista, sekä asiakirjat mahdollisista vakuuksista.
 8. Neuvottelut ja arviointi: Kun olet toimittanut lainahakemuksen ja kaikki tarvittavat asiakirjat, lainanantaja arvioi hakemuksesi. Saatat joutua neuvottelemaan lainaehtoista ja lainan takaisinmaksuaikataulusta.

On tärkeää muistaa, että jokainen lainanantaja voi asettaa omat vaatimuksensa ja prosessinsa, joten kannattaa tutustua tarkasti kyseisen lainanantajan vaatimuksiin ja ohjeisiin.

Lisäksi voi olla hyödyllistä hakea apua ammattimaiselta rahoitusneuvojalta tai pankilta, jotka voivat auttaa navigoimaan lainan hakuprosessin läpi ja varmistamaan, että kaikki tarvittavat tiedot ja asiakirjat ovat kunnossa.

Toimialayrittäjän kannattavan lainanantajan valitseminen: Pankit, rahoituslaitokset ja vaihtoehtoiset rahoitusmuodot

Toiminimiyrittäjän lainanantajaa valitessa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Tässä muutamia seikkoja, jotka toiminimiyrittäjän tulisi ottaa huomioon pankkien, rahoituslaitosten ja vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen kohdalla.

vino pankki

Pankit: Perinteiset pankit ovat yleinen vaihtoehto yrityslainan hakemiselle. Pankit tarjoavat usein kilpailukykyisiä korkoja ja laajaa palveluvalikoimaa. On tärkeää tarkistaa pankin vaatimukset ja ehdot, kuten luottokelpoisuusvaatimukset, takaisinmaksuehdot ja mahdolliset vakuudet.

Rahoituslaitokset: Rahoituslaitokset, kuten luotonantajat ja online-rahoituspalvelut, tarjoavat vaihtoehtoisen lähestymistavan yrityslainan saamiseen. Ne voivat olla joustavampia luottokelpoisuusvaatimuksissaan ja nopeampia päätöksissään. Tässä tapauksessa on tärkeää tutkia rahoituslaitoksen maine, luotettavuus ja lainaehtojen yksityiskohdat.

Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot: Toiminimiyrittäjät voivat harkita myös muita vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja, kuten joukkorahoitusta, liiketoiminnan luottokortteja, factoring-palveluita tai yrityksen omistajalta saatuja lainoja. Nämä vaihtoehdot voivat olla hyödyllisiä, jos perinteisten pankkilainojen saaminen osoittautuu vaikeaksi.

Toiminimiyrittäjän tulisi arvioida jokaisen lainanantajan sopivuutta omiin tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa. Tärkeitä tekijöitä ovat lainaehtojen kilpailukykyisyys, korko, takaisinmaksuehdot, vakuusvaatimukset, palvelun laatu ja lainanantajan maine.

Lisäksi on suositeltavaa tutkia ja vertailla eri lainanantajia saadakseen parhaan mahdollisen tarjouksen ja palvelun.

 

Huomioitavaa edullisista korkotasosta, takaisinmaksuehdoista ja muista lainaehtoihin liittyvistä seikoista toiminimelle

Toiminimiyrittäjän on tärkeää kiinnittää huomiota yrityslainojen korkotasoon, takaisinmaksuehtoihin ja muihin lainaehtoihin lainaa hakiessaan. Tässä on joitakin seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon:

 • Korkotaso: Korko vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Pankit, rahoituslaitokset ja muut lainanantajat voivat tarjota erilaisia korkoja. On suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja valita edullisin vaihtoehto.
 • Takaisinmaksuehdot: Tutki tarkasti takaisinmaksuehdot, kuten lainan takaisinmaksuaikataulu ja maksuerien suuruus. On tärkeää arvioida yrityksesi taloudellinen tilanne ja varmistaa, että pystyt suoriutumaan maksuista ajallaan ilman liiallista rasitusta.
 • Lisämaksut ja -kulut: Selvitä, onko lainassa muita lisämaksuja tai -kuluja, kuten avausmaksuja, palvelumaksuja tai nostopalkkioita. Nämä voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja on tärkeää ymmärtää niiden vaikutus.
 • Vakuudet ja takaukset: Toiminimiyrittäjän on syytä selvittää, vaatiiko lainanantaja vakuuksia tai takauksia lainan saamiseksi. Vakuudettoman lainan hakeminen voi olla houkuttelevaa, mutta vakuudellinen laina voi tarjota paremmat ehdot ja alhaisemman koron.
 • Lainan joustavuus: Arvioi myös lainan joustavuutta ja mahdollisuutta tarvittaessa neuvotella takaisinmaksuehdoista. Joustavat takaisinmaksuehdot voivat auttaa sopeutumaan muuttuviin liiketoimintatilanteisiin ja helpottaa lainan takaisinmaksua.

On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti, tarvittaessa kysyä selvennystä lainanantajalta ja vertailla eri vaihtoehtoja. Asiantuntijan, kuten rahoitusneuvojan, kanssa keskusteleminen voi myös auttaa ymmärtämään paremmin lainaehtoja ja valitsemaan sopivan lainan toiminimelle.

Suositukset ja parhaat käytännöt helpon yrityslainan hakemisessa toiminimelle

Yrityslainan hakeminen toiminimelle voi olla merkittävä askel yrityksen kasvun ja kehityksen tukemisessa. Tässä muutamia suosituksia ja parhaita käytäntöjä, jotka voivat auttaa toiminimiyrittäjää lainan hakuprosessissa:

Tee huolellinen liiketoimintasuunnitelma

Laadi selkeä ja kattava liiketoimintasuunnitelma, joka kuvaa yrityksen toimintaa, tavoitteita, markkina-analyysia, taloudellisia ennusteita ja takaisinmaksusuunnitelmaa. Vakuuttava liiketoimintasuunnitelma voi auttaa luomaan luottamusta lainanantajassa.

Valmistele taloudelliset tiedot

Kerää kaikki tarvittavat taloudelliset tiedot, kuten tilinpäätökset, tuloslaskelmat, taseet ja verotiedot. Lainanantajat haluavat nähdä vakuuttavan kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvystä.

Paranna luottokelpoisuutta

Varmista, että yrityksen luottokelpoisuus on hyvässä kunnossa. Tämä voi sisältää velkojen maksamisen ajallaan, luottokorttien vastuullisen käytön ja muiden taloudellisten velvoitteiden hoitamisen. Hyvä luottokelpoisuus voi parantaa mahdollisuuksia saada edullisempia lainaehtoja.

Vertaile lainanantajia

Tutki eri lainanantajien tarjouksia ja ehtoja. Vertaile lainaehtoja, korkotasoa, takaisinmaksuaikatauluja ja muita tärkeitä tekijöitä. Tämä auttaa valitsemaan parhaan mahdollisen lainan toiminimelle.

Keskustele pankin tai rahoitusneuvojan kanssa

Pyydä apua pankilta tai rahoitusneuvojalta. He voivat tarjota asiantuntemusta ja ohjausta lainanhakuprosessissa. Ammattilaisen avulla voit saada paremman käsityksen eri vaihtoehdoista ja löytää sopivan lainan yrityksellesi.

Lue lainaehtoja huolellisesti

Lue lainaehtoja tarkasti ja ymmärrä kaikki ehdot ennen lainan hyväksymistä. Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, takaisinmaksuehtoihin, mahdollisiin lisämaksuihin ja vakuusvaatimuksiin.

Huolehdi lainan takaisinmaksusta

Suunnittele huolellisesti lainan takaisinmaksusuunnitelma ja varmista, että pystyt suoriutumaan maksuista ajallaan. Hyvä maksuhistoria voi avata ovia tuleville rahoitusmahdollisuuksille.

Hanki tarvittaessa takuumies tai takaaja

Jos yrityksesi luottokelpoisuus ei ole riittävä tai tarvitset lisätukea lainan saamiseksi, harkitse takuumiehen tai takaajan käyttämistä. Takuumies tai takaaja sitoutuu vastaamaan lainan takaisinmaksusta, jos yrityksesi ei pysty siihen. Tämä voi lisätä lainanantajan luottamusta ja parantaa mahdollisuuksia saada lainaa.

Seuraa taloudellista tilannetta jatkuvasti

Huolehdi yrityksen taloudellisen tilanteen jatkuvasta seurannasta. Pidä kirjaa tuloksista, maksuista ja veloista. Tämä auttaa sinua pitämään taloutesi hallinnassa ja varmistamaan, että pystyt noudattamaan lainan takaisinmaksusuunnitelmaa.

Ole valmis neuvottelemaan

Ole valmis neuvottelemaan lainaehtoista lainanantajan kanssa. Jos sinulla on vahva liiketoimintasuunnitelma ja hyvä maksukyky, voit ehkä neuvotella paremmista lainaehdoista, kuten alhaisemmasta korosta tai pidemmästä takaisinmaksuajasta.

Tutki vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja

Tutki myös muita vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja, kuten joukkorahoitusta, yrityssijoittajia tai yritystukia. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota lisärahoitusta tai vaihtoehtoisen lähestymistavan yrityksesi rahoitustarpeisiin.

Yrityslainan hakeminen toiminimelle vaatii huolellisuutta, suunnittelua ja tietoa. Seuraa näitä suosituksia ja parhaita käytäntöjä, ja varmista, että olet hyvin valmistautunut ja ymmärrät kaikki lainaan liittyvät seikat ennen lainan hakemista.

10 vinkkiä miten toiminimiyrittäjän tulisi hyödyntää yrityslainojen vertailupalveluita hakiessaan turvallista yrityslainaa

Toiminimiyrittäjän kannattaa hyödyntää yrityslainojen vertailupalveluita hakiessaan lainaa, sillä ne tarjoavat helpon ja tehokkaan tavan vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten toiminimiyrittäjä voi hyödyntää näitä palveluita:

 1. Kattavan vertailun tekeminen: Vertailupalvelut kokoavat yhteen eri lainantarjoajien tarjoukset ja ehdot. Toiminimiyrittäjän tulisi hyödyntää näitä palveluita saadakseen kokonaiskuvan eri vaihtoehdoista. Vertailun avulla voi selvittää lainojen korkotason, takaisinmaksuehdot, laina-ajan ja muut tärkeät tiedot.
 2. Räätälöidyn tarpeiden mukaan: Vertailupalvelut mahdollistavat usein hakutulosten suodattamisen ja rajauksen. Toiminimiyrittäjä voi syöttää vertailupalveluun oman yrityksensä tarpeet ja kriteerit, jotta hakutulokset vastaavat paremmin omaa tilannetta. Esimerkiksi halutun lainasumman, takaisinmaksuajan ja lainan tyyppien määrittäminen auttaa löytämään sopivia vaihtoehtoja.
 3. Arvioida kustannuksia ja ehtoja: Vertailupalvelut tarjoavat usein laskureita ja työkaluja, joiden avulla voi arvioida lainan kustannuksia ja takaisinmaksuaikataulua. Toiminimiyrittäjän kannattaa hyödyntää näitä laskureita vertaillessaan eri vaihtoehtoja. Näin voi saada selkeän käsityksen siitä, kuinka eri lainantarjoajien ehdot vaikuttavat kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksuun.
 4. Lue käyttäjäkokemuksia ja arvioita: Vertailupalvelut voivat tarjota myös käyttäjäkokemuksia ja arvioita eri lainantarjoajista. Näiden arvioiden lukeminen antaa toiminimiyrittäjälle tietoa muiden käyttäjien kokemuksista ja auttaa tekemään päätöksiä luotettavuuden ja asiakaspalvelun perusteella.
 5. Huomioi palvelun luotettavuus ja tietoturva: Ennen vertailupalvelun käyttöä kannattaa varmistaa, että kyseinen palvelu on luotettava ja turvallinen. Tarkista, että palvelu käsittelee henkilötietoja asianmukaisesti ja noudattaa tietosuoja- ja tietoturvakäytäntöjä.
 6. Säästää aikaa: Vertailupalvelut kokoavat eri lainantarjoajien tiedot yhteen paikkaan, jolloin toiminimiyrittäjän ei tarvitse etsiä ja tutkia jokaista lainantarjoajaa erikseen. Vertailupalvelut säästävät aikaa ja vaivaa, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla yhdellä sivustolla.
 7. Saada paremman yleiskuvan markkinoista: Vertailupalvelut auttavat toiminimiyrittäjää saamaan paremman yleiskuvan markkinatilanteesta. Hän voi nähdä eri lainantarjoajien korkotasot, lainaehtojen erot ja muut tärkeät tiedot. Tämä auttaa tekemään informoituja päätöksiä lainan hakemisesta.
 8. Vertailla lainaehtoja: Vertailupalveluiden avulla toiminimiyrittäjä voi helposti vertailla eri lainaehtoja, kuten korkotasoa, takaisinmaksuaikaa ja muita lainan ehtoja. Hän voi valita parhaiten omaan tilanteeseensa sopivan vaihtoehdon, joka tarjoaa kilpailukykyisen koron ja joustavat takaisinmaksuehdot.
 9. Saada useita lainatarjouksia: Vertailupalveluiden avulla toiminimiyrittäjä voi saada useita lainatarjouksia eri lainantarjoajilta. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja valita paras vaihtoehto yrityksensä tarpeisiin. Useiden tarjousten vertailu auttaa myös neuvottelemaan paremmista ehdoista.
 10. Lisätä läpinäkyvyyttä: Vertailupalvelut tarjoavat usein selkeät tiedot eri lainantarjoajien kustannuksista, maksuehdoista ja muista lainaan liittyvistä seikoista. Tämä lisää läpinäkyvyyttä lainanhakuprosessissa ja auttaa toiminimiyrittäjää tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

Toiminimiyrittäjän on tärkeää tutkia ja hyödyntää luotettavia ja kattavia vertailupalveluita, jotka tarjoavat ajantasaista tietoa eri lainantarjoajista. Näin hän voi tehdä parempia päätöksiä yrityslainan hakemisessa ja löytää parhaiten omaan liiketoimintaansa sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Miten henkilöyhtiöt, kuten toiminimi, eroavat osakeyhtiöistä

Henkilöyhtiöt, kuten toiminimi, ja osakeyhtiöt ovat kaksi yleistä yritysmuotoa, jotka eroavat toisistaan useilla tavoilla.

Tässä alkuun lyhyt Uusyrityskeskuksen video, jossa päällimmäisimmät eroavuudet esitetään:


Tässä on joitain keskeisiä eroja henkilöyhtiöiden ja osakeyhtiöiden välillä:

Omistus- ja vastuusuhde

Toiminimi on yhden henkilön omistama yritys, kun taas osakeyhtiö voi olla usean omistajan hallitsema. Toiminimiyrittäjä vastaa henkilökohtaisesti yrityksen veloista ja vastuista, kun taas osakeyhtiön osakkeenomistajien vastuu rajoittuu heidän sijoittamaansa pääomaan.

Oikeushenkilöstatus

Osakeyhtiö on erillinen oikeushenkilö, kun taas toiminimi ei ole. Osakeyhtiöllä on oma identiteetti ja oikeudellinen asema, mikä tarkoittaa, että se voi omistaa omaisuutta, solmia sopimuksia ja vastata velvoitteistaan erillään omistajistaan. Toiminimi sen sijaan on yhtä kuin sen omistaja, eikä sillä ole erillistä oikeushenkilöstatusa.

Pääoman hankinta

Osakeyhtiö voi kerätä pääomaa myymällä osakkeitaan, kun taas toiminimi rahoitetaan pääasiassa yrittäjän omilla varoilla ja velan kautta. Osakeyhtiöllä on mahdollisuus hankkia suurempia pääomamääriä ja houkutella sijoittajia.

Hallinto

Osakeyhtiössä päätöksenteko jakautuu osakkeenomistajien ja hallituksen välillä. Toiminimiyrittäjä päättää kaikista liiketoimintaan liittyvistä asioista.

Verotus

Osakeyhtiö ja toiminimi eroavat myös verotuksellisesti. Osakeyhtiö maksaa veroa voitoistaan yhtiöverokannan mukaisesti, kun taas toiminimiyrittäjä maksaa veroa henkilökohtaisesti yrityksen tuloksesta.

Yhteenveto

Näiden erojen lisäksi henkilöyhtiöiden ja osakeyhtiöiden välillä on muitakin käytännön eroja, kuten kirjanpitovaatimukset ja raportointivelvollisuudet. On tärkeää valita yritysmuoto huolellisen harkinnan ja oikeudellisen neuvonannon perusteella, jotta se sopii parhaiten yrittäjän tarpeisiin ja tavoitteisiin, koska yritysmuodon vaihtaminen jälkijunassa on työlästä, ikävää ja kallista.

Miten toiminimi yritysmuotona vaikuttaa parhaan yrityslainan hakuprosessiin

Henkilöyhtiön, kuten toiminimiyrityksen, yrityslainan hakuprosessi voi poiketa osakeyhtiöstä useissa merkittävissä näkökohdissa. Tässä on joitain tapoja, joilla nämä erot voivat vaikuttaa toiminimiyrityksen yrityslainan hakuprosessiin:

 1. Vastuu ja vakuudet: Toiminimiyritys on usein yhden henkilön omistama, ja yrittäjä vastaa henkilökohtaisesti yrityksen veloista ja vastuista. Tämä voi vaikuttaa lainanantajan arvioon luottokelpoisuudesta ja vaatimuksiin vakuuksista. Toiminimiyrityksen on mahdollisesti vaikeampi saada lainaa ilman vakuuksia tai henkilökohtaista takuuta.
 2. Omistajan taloudellinen tilanne: Toiminimiyrityksen lainan hakuprosessissa lainanantajat kiinnittävät usein huomiota myös omistajan henkilökohtaiseen taloustilanteeseen. Tämä voi vaikuttaa lainan myöntämiseen ja lainaehtoihin. Omistajan vahva henkilökohtainen talous voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia.
 3. Liiketoimintasuunnitelma ja tulokset: Vaikka sekä toiminimi- että osakeyhtiöyritysten tulisi esittää liiketoimintasuunnitelma, toiminimiyrityksen on usein korostettava omistajan henkilökohtaista kokemusta ja taitoja sekä yrityksen aikaisempia tuloksia. Lainanantajat saattavat kiinnittää erityistä huomiota toiminimiyrityksen omistajan ammatilliseen taustaansa ja kykyyn saavuttaa tavoitteet.
 4. Luottokelpoisuus: Toiminimiyrityksen luottokelpoisuuden arviointi perustuu usein omistajan henkilökohtaiseen luottokelpoisuuteen ja yrityksen taloudelliseen suorituskykyyn. Tämä voi sisältää maksuhistorian, tulokset, liiketoiminnan vakauden ja mahdollisen velkaantuneisuuden arvioinnin.
 5. Pääoman hankinta: Toiminimiyrityksellä voi olla rajoitettuja mahdollisuuksia hankkia pääomaa verrattuna osakeyhtiöön, joka voi myydä osakkeitaan sijoittajille. Tämä voi vaikuttaa lainan määrään, jonka toiminimiyritys voi saada, ja vaatimuksiin oman pääoman sijoituksesta.

Näiden erojen takia toiminimiyrityksen on tärkeää huolellisesti valmistautua ja esittää vakuuttava hakemus lainanantajalle. Tämä voi sisältää kattavan liiketoimintasuunnitelman, vakuuttavan tulosten esittämisen ja dokumentaation, omistajan henkilökohtaisen taloustilanteen osoittamisen sekä mahdollisten vakuuksien tai takuiden tarjoamisen. Lisäksi toiminimiyrityksen kannattaa tutkia eri lainanantajia ja vertailla heidän tarjoamiaan lainaehtoja ja kustannuksia. Ammattimaisen neuvonannon hyödyntäminen voi myös auttaa toiminimiyritystä löytämään parhaiten tarpeisiinsa sopivan lainaratkaisun.

On myös tärkeää muistaa, että toiminimiyrityksen lainan hakuprosessissa voi kestää enemmän aikaa ja vaatia lisäponnisteluja verrattuna osakeyhtiöihin. Tämä johtuu siitä, että toiminimiyrityksen omistajan henkilökohtainen vastuu ja taloustilanne vaikuttavat merkittävästi lainanantajan päätökseen. Siksi toiminimiyrityksen on oltava valmis antamaan lisätietoja ja dokumentaatiota, sekä osoittamaan vahvuuksiaan ja kykyjään maksaa takaisin laina.

Yhteenvetona toiminimiyrityksen on tärkeää:

 • Valmistella kattava liiketoimintasuunnitelma ja esittää vakuuttavat tulokset.
 • Osoittaa omistajan henkilökohtainen taloustilanne ja luottokelpoisuus.
 • Tutkia eri lainanantajia ja vertailla lainaehtoja ja kustannuksia.
 • Tarjota tarvittaessa vakuuksia tai takuita.
 • Hyödyntää ammattimaista neuvontaa ja apua lainahakemuksen tekemisessä.

Noudattamalla näitä suosituksia ja valmistautumalla huolellisesti, toiminimiyritys voi parantaa mahdollisuuksiaan saada yrityslainaa tarpeidensa tueksi.

Mitkä ovat tärkeät tekijät, jotka vaikuttavat varman yrityslainan saamiseen toiminimelle

Yrityslainan saaminen toiminimelle voi riippua useista tekijöistä.

kädenpuristus

Tässä on joitakin tärkeitä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa toiminimelle myönnettävän yrityslainan saamiseen:

 1. Luottokelpoisuus: Lainanantajat arvioivat toiminimen luottokelpoisuutta, joka voi perustua liiketoiminnan tulokseen, taloudelliseen suorituskykyyn, maksuhistoriaan ja velkaantumiseen. Hyvä luottokelpoisuus lisää mahdollisuuksia saada lainaa.
 2. Liiketoiminnan suunnitelma: Selkeä ja kattava liiketoimintasuunnitelma, joka osoittaa toiminimen toiminnan, tavoitteet, markkinat ja kilpailuedun, voi lisätä lainan saamisen mahdollisuuksia. Suunnitelman tulisi kuvata myös lainan käyttötarkoitus ja takaisinmaksusuunnitelma.
 3. Omistajan taloudellinen tilanne: Koska toiminimi ja sen omistaja ovat samat, lainanantajat voivat arvioida myös omistajan henkilökohtaista taloustilannetta. Omistajan hyvä taloudellinen tilanne voi vahvistaa lainan saamisen mahdollisuuksia.
 4. Vakuudet ja takaukset: Toiminimiyrityksen lainan saaminen voi vaatia vakuuksia tai henkilökohtaista takuuta. Vakuudet voivat olla esimerkiksi yrityksen omaisuutta tai omistajan henkilökohtaisia varoja. Vakuuksien tarjoaminen voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia.
 5. Yrityksen toimiala ja markkinatilanne: Lainanantajat arvioivat myös toimialan ja markkinatilanteen riskitasoa. Jotkut toimialat saattavat olla houkuttelevampia lainanantajien näkökulmasta kuin toiset. Hyväksyntäpäätökseen voi vaikuttaa myös taloudellisen tilanteen ja markkinoiden ennusteet.
 6. Aiempi kokemus ja referenssit: Jos toiminimiyrityksellä on vahva liiketoimintahistoria, hyvä maine ja suositukset, se voi lisätä luottamusta ja parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

On tärkeää valmistautua huolellisesti ja kerätä kaikki tarvittavat tiedot ja dokumentit lainahakemusta varten. Lisäksi kannattaa tutkia eri lainanantajia ja vertailla heidän tarjoamiaan lainaehtoja ja kustannuksia.

Kokemuksia toiminimien helpoista ja onnistuneista yrityslainahakemuksista

Tässä on muutamia case-esimerkkejä toiminimien onnistuneista yrityslainahakemuksista:

Tmi Leipomoyrittäjän yrityslainan haku

Leila on aloittanut toiminimellä toimivan leipomoyrityksen, ja hän haluaa laajentaa toimintaansa avaamalla uuden myymälän.

Leila laati kattavan liiketoimintasuunnitelman, jossa hän esitti yksityiskohtaisesti yrityksen kasvumahdollisuudet ja taloudelliset ennusteet. Hänellä oli myös vakuuttava maksuhistoria ja hyvä luottokelpoisuus.

Leila valitsi pankin, joka tarjosi kilpailukykyistä korkoa ja joustavia takaisinmaksuehtoja. Lainahakemus hyväksyttiin, ja Leila sai tarvitsemansa rahoituksen uuden myymälän avaamiseen.

Tmi IT-konsulttiyrittäjän yrityslainan haku

Marko omistaa toiminimen, joka tarjoaa IT-konsultointipalveluita. Marko päätti investoida uuteen teknologiaan ja laajentaa palveluvalikoimaansa. Hän keräsi tarkat taloudelliset tiedot yrityksestään ja liitti ne lainahakemukseensa.

Koska Markon toiminimi oli toiminut menestyksekkäästi useita vuosia ja hänellä oli hyvä asiakaskunta, hän sai useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Marko vertaili tarjouksia ja valitsi rahoituslaitoksen, joka tarjosi kilpailukykyisen koron ja joustavat maksuehdot.

Tmi Kahvilayrittäjän yrityslainan haku

Emma on kahvilanomistaja, joka haluaa laajentaa kahvilansa tiloja ja tarjota uusia palveluita. Hän hakee yrityslainaa toiminimelleen pankilta, mutta pankki vaatii vakuutta lainalle.

Koska Emma ei pysty tarjoamaan vakuutta, hän tutkii vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja. Hän päättää hyödyntää joukkorahoituskampanjaa, jossa hän tarjoaa lahjoittajille vastineeksi etuja ja etukäteismaksuja kahvilapalveluista.

Emma suunnittelee tarkkaan kampanjansa ja markkinoi sitä aktiivisesti. Joukkorahoituskampanja osoittautuu menestykseksi, ja Emma saa tarvitsemansa rahoituksen kahvilan laajentamiseen ilman perinteistä pankkilainaa.